Sunt Beatrice Stăncioiu, jurnalist , psiholog, psiholog militar in formare, psihoterapeut în formare, consilier școlar, profesor în învățământul primar, om cu propriile eșecuri, frici, realizări, bucurii, un om cu a lui poveste.

Jurnalismul m-a învătat să scriu, să observ, să redau. Am renunțat la el o perioadă dar el niciodată nu a renunțat la mine. Pe parcurs am descoperit psihologia și ca orice jurnalist care caută informații , am cautat… și am cautat ceva , ceva în care sa mă regăsesc, să mă atragă, să mă fascineze și am descoperit psihanaliza. Am descoperit-o pe ea și am început să mă descopar și pe mine, încă o fac, încă mă mai caut, încă mă întreb, încă mă surprind.Viața este despre curiozitate continuă, despre explorare a tot ce e în noi, despre acceptare a tot ce întalnim în drumul nostru, drum ce ne va aduce transformare, acceptare și cel mai important, libertate.

Am creat această platformă pentru mine și pentru toți cei care doresc să își asume poveștile din viața lor, oricare ar fi ele, pentru cei care își caută curajul de a schimba ceva, pentru cei tristi care caută alinare, pentru cei dezorientați care au nevoie de un sprijin, pentru mame la capătul puterilor, pentru oameni liberi și fericiți. Este un loc despre noi toți, cu bune și cu rele.

Nu veți găsi aici formule care asigură succesul în relații de cuplu, sociale sau în relațiile cu copiii, chiar dacă așa ar fi cel mai simplu, dar asta nu ar face decât să ne anuleze unicitatea și ne-ar bloca drumul către cunoașterea de sine, al identității și al asumării.

Viața fiecăruia dintre noi este sută la sută responsabilitatea noastră, nu vine nimeni să ne salveze, așa că nu căutați soluții în exterior la problemele voastre, fiți deschiși la informații și găsiți soluția în voi înșivă. Pentru că nu există o rețetă pe care o putem folosi toți. Toți am fi la fel și nu suntem.

Simțim..și ne simțim în diferite feluri, experimentăm tot felul de sentimente….trăim. E ok să ne simțim triști, dezamagiți, obosiți, pierduți, deznădăjduiți, să simțim că nu știm încotro să o apucăm. Opriți-vă un minut și îmbrățișați-vă pentru o clipă și spuneți-vă că e ok să fiți vulnerabili. Aici este un loc despre oameni care au curajul să fie vulnerabili, care au curajul să vă împărtășească din viețile lor, despre curajul de a fi autentic.

Fiecare om este unic și are propria poveste. Nu avem dreptul să judecăm. Orice judecată despre celalalt este de fapt despre noi.

Cred că viața nu este numai despre noi, este despre noi și în raport cu ceilalți, este despre a avea curajul să fii tu cu toate defectele, slabiciunile , frustrările și esecurile, să stai drept fară să îți fie teamă de validarea celor din jur, . Să nu te ascunzi și să faci compromisuri cu tine doar pentru a fi acceptat, de teama singuratații.

Iubesc oamenii și întotdeana mi-a placut să ajut atunci când mi s-a cerut ajutorul. Cei care mă cunosc și cărora le mulțumesc, m-au susținut și încurajat să scriu. In felul acesta toți cei care au nevoie să fie încurajați, ascultați, toți cei care nu mai pot face față unor situuații și se simt blocați , toți cei care nu se mai simt bine în viata lor, toti cei care s-au luptat din răsputeri să ajungă unde și-au dorit,  să isi găsească întelegere, să se simtă ascultați, să capete curaj în luarea de decizii noi. Ii încurajez pe toți să iși găsească un partener de drum, un psiholog, un psihoterapeut, un prieten care să fie acolo pentru voi , care să vă asculte , să vă înțeleagă și să vă ajute să vă acceptati viața .

Veți găsi povești de viață ale unor oameni care au curajul să fie autentici și care prin dezvăluirea propriei povești să vă ajute să o spuneți pe a dumneavoastră, să întelegeți că nu sunteți singuri, să vă întoarceți către voi și să puteți schimba suferința în putere și speranță. Articolele  sunt analize proprii dar și informații preluate de la mari psihanaliști, psihologi, psihoterapeuți, pediatrii, psihiatrii, filozofi și speakeri motivaționali ca: D W Winnicot, Sigmund Freud, Erich From, Roger Peron, Anna Freud, Seneca, Marcus Aurelius, Nietzsche, Noica, Wilhelm Stekel, Vasile Dem Zamfirescu, T Berry Brazelton, Nancy Mc Williams, Brene Brown, Shefali Tsabary, Catherine Woodward Thomas și mulți alții.