Un discurs impresionant al lui Denzel Washington despre eșec.

,, Dacă o sa mai eșuez , vreau să o fac privind înainte, în felul acesta măcar văd ce m-a doborât. Vei eșua la un moment dat în viața ta, acceptă, vei pierde, te vei simți rău, iți va fi rușine, eșecul este inevitabil. Aveți curaj să tindeți spre succes, dar aveți curaj să eșuați? Pentru că dacă nu eșuați , nici măcar nu ați încercat să reușiți. Fără consistență nu vei termina niciodată nimic. Ca să obtineți ceva ce nu ați avut trebuie să faceți ceva ce nu ați mai facut! ”

Un discurs al lui Steve Jobs despre moarte…ce dă viață vieții.

,, Dacă iți trăiești fiecare zi ca fiind ultima, într-o zi sigur vei avea dreptate. Am auzit aceste cuvinte când eram tânăr și timp de 33 de ani mă uitam în fiecare dimineață în oglindă și mă întrebam dacă astăzi este ultima mea zi o să fac ce am de gând să fac astăzi oricum? Și dacă răspunsul este nu , mai multe zile la rând, am știut că trebuie să schimb ceva.

Amintindu-mi că  viața este scurtă, m-a ajutat să fac cele mai mari alegeri în viață, că aproape totul, toate așteptările din exterior , fricile și rusinea eșecului, nu înseamnă nimic în fața morții.

Dacă ești conștient de moarte, nu rămâi prins în capcana în care crezi că ai ceva de pierdut.

Nimeni nu vrea să moară, nici cei care vor să ajungă în rai nu vor să moară ca să ajungă acolo.

Moartea este cea mai buna invenție. Este destinația tuturor. Nimeni nu a scapat vreodată si nici nu ar trebui să scape, pentru că moartea este singura cea mai buna invenție a vieții. Ea produce schimbarea, înlătură vechiul pentru a face loc noului. In acest moment noul ețti tu, dar într-o zi te vei învechi și va trebui să faci loc, noului. Mă scuzați pentru că sunt atât de dramatic, dar este adevarat.

Timpul vostru este limitat, așa că nu îl irosiți trăind viața altora. Nu trăiți în funcție de ce spun alții. Nu lăsați părerile altora să vă înece propria voce. Aveți curajul să vă ascultați inima și intuiția, ele stiu deja ceea ce vrei să devii cu adevarat.

Dragă Baschet – este o scrisoare de dragoste a regretatului baschetbalist Kobe Bryant și dedicată sportului care i-a oferit totul. Este povestea baiețelului care și-a împlinit visul, care a sacrificat totul, care a învins orice obstacol pentru a fi cel mai bun și care trăiește durerea renunțarii la ceva ce a iubit obsesiv .

Filmul scurt de animație a câștigat în 2017 Premiul Oscar.

După retragerea sa din baschet s-a implicat în investirea în tineri talentați și a scris cărți pentru copii. Kobe Bryant și Paulo Coelho scriau împreună o carte cu ajutorul căreia copiii care proveneau din medii sărace să își învingă adversitatea prin sport.

,, Intr-o zi poate voi scrie ce am învatat de la Kobe și despre faptul că era o persoană mai mare decât viața, dar scrierea acestei cărți și-a pierdut sensul.” a spus Paulo Coelho după moartea lui Kobe Bryant.

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari jucatori de baschet ai tuturor timpurilor, având una dintre cele mai decorate cariere din istoria sportului. Dar el a fost mai mult decât un mare jucător spunea Paulo Coelho. Kobe un exemplu de dișciplină, de ambiție, de profesionalim, de dedicare, a fost preocupat de evoluția sa atșt pe plan sportiv cât și personală. Avea un mod de gândire diferit față de majoritatea sportivilor, gândire ce i-a adus succesul în tot ceea ce a facut. A scris cărți pentru copii și pentru adulți în care a încercat să transmită mentalitatea unui campion al vieții.

,, Dacă vrei locul I , hai și joacă alaturi de mine, dacă te mulțumești cu locul II, du-te în altă parte!

Succesul , etica fac parte dintr-un proces zilnic timp de 20 ani, în care mi-am descoperit slăbiciunile și mi-am întărit calitățile.

Atunci când mă antrenez și când joc , îmi setez mintea pe altceva, intru într-o stare, la fel ca Maximus Decimus în filmul Gladiatorul, când mirosea pământul înainte de luptă.

Treci peste tine…nu este vorba despre tine. Ok, iți faci griji pentru felul în care oamenii te privesc, te primesc, te simți jenat pentru ca ai jucat prost??!! Treci peste tine!

Am stat de vorbă cu cei mai buni din istorie, i-am studiat, i-am observat.

Nu am vrut să pierd vremea, nu mi-am luat vacanțe cu prietenii, pentru că atunci când mă retrag nu vreau să spun: mi-aș fi dorit să fac mai mult.

E datoria ta să fii suficient de puternic să performezi la cel mai înalt nivel în fiecare zi.

Eu nu mă dau batut. Nici în fața durerii. Mă poate durea spatele în orice zi , dar nu în ziua în care joc. Am jucat cu dureri groaznice.

Nu sunt interesat să colaborez cu oameni care spun: pot să fac asta! Mă interesează oamenii care spun : nu stiu cum să scriu povestea asta, nu știu ce să fac, pentru că prin acea curiozitate o să ajungi la un nivel la care nu credeai că ești în stare să ajungi.

Lewis Howes – fost fotbalist profesionist, și-a petrecut 2 ani pe canapeaua surorii lui ca musafir, fiind falit.

Când avea vârsta de 5 ani a fost abuzat sexual iar cand a implinit 8 ani fratele lui a intrat la închisoare. A avut curajul și puterea de a se descoperi pe sine, și-a acceptat experiențele și și-a asumat viața iar în numai câțiva ani a fost recunoscut de Casa Albă și de președintele de atunci, Barack Obama ca fiind unul dintre primii 100 antreprenori din S.U.A cu vârsta sub 30 ani. Acum este autor, antreprenor,speaker motivațional. Este recunoscut pentru cărțile sale ,, The School of Greatness și ,, The Mask of Masculinity ”.

,, Această experiență m-a făcut să fiu extrem de defensiv, m-a făcut să vreau să cresc și sa devin extrem de puternic,de rapid și să am succes. Cu cât realizam mai multe, cu atăt mă simțeam mai valoros. Cu cât deveneam mai mare și mai puternic, simțeam că nimeni nu mă va mai putea răni vreodată. Toată durerea pe care am trăit-o în copilărie am investit-o în sport. Mi-am spus: o sa fiu cel mai bun! Și am devenit cel mai bun. Dar toată acestea nu m-au împlinit, pentru că le făceam cu un scop greșit provocându-mi și mai multă suferință, făcându-mă să mă simt din ce în ce mai mic în interior. Așa am început să devin agresiv. Nu știam cine sunt și de ce vreau să lovesc oamenii. Am fost extrem de dezamăgit pentru că am lăsat furia să îmi ia tot ce aveam mai bun în mine.

Preferăm să avem prieteni și să ne simțim iubiți decât să ne atingem scopul în viață și cred că este cea mai mare greșeală pe care oamenii o fac. Eu prefer să nu am niciun prieten și să-mi urmez visul decât să trăiesc o viață mediocră și să am toți prietenii din lume.

Concentrați-vă în a renunța la ce vă ține pe loc, renunțați la gândirea, la omenii și la experiențele care vă împiedică progresul. Renunță!!!

Simon Sinek vorbește despre ce înseamnă să fii lider.

,, Nu devi lider după două zile pline de training și un certificat. Leadership-ul este despre tranziție, despre consistența. Este o acumulare de lucruri normale și mărunte ce par nesimnificative și pe care trebuie să le faci constant, cum ar fi să spui bună dimineața unei persoane, să o întrebi ce face privind-o în ochi așteptând să iți răspundă. A fi lider înseamnă să ai valori și credințe comune, să lupți pentru cel de lânga tine, să fii devotat oamenilor care lucrează pentru tine, să ii iubești și să ii respecți.”